Produkty z województwa podkarpackiego ostatnia modyf. 28 sierpnia 2012

staropolski chleb sanacyjny, pieczony  na liściu  kapusty

staropolski chleb sanacyjny, pieczony na liściu kapusty

Otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w 2006 r. W 2005 r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW. Wytwarzany jest w okolicach Łańcuta w woj. podkarpackim.
przeczytaj więcej »
Fasola wrzawska - Podkarpacie

Fasola wrzawska - Podkarpacie

Wniosek o przyznanie ChNP został złożony przez Stowarzyszenie Producentów Fasoli tycznej "Piękny Jaś" we Wrzawach w 2008 r.
przeczytaj więcej »
Podkarpacki miód spadziowy

Podkarpacki miód spadziowy

Podkarpacki miód spadziowy w sierpniu 2010 r. został zarejestrowany w KE jako 18 polski produkt i jako 5 produkt Chroniona Nazwa Pochodzenia. W 2007 r. podkarpacki miód spadziowy został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW i otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
przeczytaj więcej »