Produkty z województwa małopolskiego ostatnia modyf. 28 września 2012

Suska sechlońska - Małopolska

Suska sechlońska - Małopolska

W październiku 2010 r. suska sechlońska została zarejestrowana w UE jako Chronione Oznaczenie Geograficzne.
przeczytaj więcej »
Bryndza podhalańska - Podhale

Bryndza podhalańska - Podhale

Pierwszy polski produkt, zarejestrowany w KE w 2007 r. Bryndza podhalańska jest jednym z najbardziej znanych polskich regionalnych produktów.  
przeczytaj więcej »
kiełbasa lisiecka - Małopolska

kiełbasa lisiecka - Małopolska

W październiku 2010 r. kiełbasa lisiecka jako 20-ty polski polski produkt została zarejestrowana w UE, a już w 20003 r. zdobyła Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.  
przeczytaj więcej »
Chleb prądnicki - Małopolska

Chleb prądnicki - Małopolska

Wniosek o przyznanie ChOG został złożony przez Piekarnie B. A. Madej Sp. J. w 2008 r., a od 2005 r. chleb prądnicki wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW. Wytwarzany jest w Krakowie.
przeczytaj więcej »
Obwarzanek krakowski - Małopolska

Obwarzanek krakowski - Małopolska

Wniosek o przyznanie ChOG został złożony przez Jurajską Izbę Gospodarczą w 2008 r.
przeczytaj więcej »
Jabłka łąckie

Jabłka łąckie

W listopadzie 2010 r. jabłka łąckie zostały zarejestrowane jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, a od 2005 r.  są wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.
przeczytaj więcej »
« pierwsza«12ostatnia »