"Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" ostatnia modyf. 28 września 2012

piróg biłgorajski - Ziemia Biłgorajska, woj. lubelskie

piróg biłgorajski - Ziemia Biłgorajska, woj. lubelskie

Od września 2005 roku piróg biłgorajski jest wpisany na krajową Listę Produktów Tradycyjnych, a w 2006 r. otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
przeczytaj więcej »
żywieckie pierniki - Małopolska

żywieckie pierniki - Małopolska

Żywieckie pierniki otrzymały Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w 2008 r.
przeczytaj więcej »
chleb wiejski na zakwasie, z pieca ceglanego

chleb wiejski na zakwasie, z pieca ceglanego

Otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w 2006 r. W 2008 r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW. Wytwarzany jest w okolicach Zgierza w woj. lódzkim.
przeczytaj więcej »
staropolski chleb sanacyjny, pieczony  na liściu  kapusty

staropolski chleb sanacyjny, pieczony na liściu kapusty

Otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w 2006 r. W 2005 r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW. Wytwarzany jest w okolicach Łańcuta w woj. podkarpackim.
przeczytaj więcej »
Suska sechlońska - Małopolska

Suska sechlońska - Małopolska

W październiku 2010 r. suska sechlońska została zarejestrowana w UE jako Chronione Oznaczenie Geograficzne.
przeczytaj więcej »
Miód kurpiowski - Kurpie

Miód kurpiowski - Kurpie

Miód kurpiowski został zarejestrowany jako Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) w lipcu 2010 r., a w 2007 r. otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo oraz został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW.
przeczytaj więcej »
« pierwsza«123ostatnia »