"Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" ostatnia modyf. 28 września 2012

kabanosy - produkowane w całej Polsce

kabanosy - produkowane w całej Polsce

Wreszcie jako dziewiąty z kolei produkt GTS, zostały zarejetrowane w październiku 2011 r., produkowane w całej Polsce kabanosy. Natomiast są one laureatką Perły w konkursie Nasze kulinarne Dziedzictwo zostały już w 2003 r. !
przeczytaj więcej »
kiełbasa lisiecka - Małopolska

kiełbasa lisiecka - Małopolska

W październiku 2010 r. kiełbasa lisiecka jako 20-ty polski polski produkt została zarejestrowana w UE, a już w 20003 r. zdobyła Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.  
przeczytaj więcej »
Miód drahimski

Miód drahimski

Wniosek o przyznanie ChNP został złożony przez Stowarzyszenie Producentów "Miody Drahimskie" w 2007 r. Również w 2007 r. miód drahimski otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo, a na Listę Produktów Tradycjnych został wpisany w 2006 r.
przeczytaj więcej »
Podkarpacki miód spadziowy

Podkarpacki miód spadziowy

Podkarpacki miód spadziowy w sierpniu 2010 r. został zarejestrowany w KE jako 18 polski produkt i jako 5 produkt Chroniona Nazwa Pochodzenia. W 2007 r. podkarpacki miód spadziowy został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW i otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
przeczytaj więcej »
Fasola korczyńska - woj. świętokrzyskie

Fasola korczyńska - woj. świętokrzyskie

Fasola Korczyńska została zarejestrowana jako Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG)  w  lipcu 2010 r. , a Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo fasola korczyńska otrzymała w 2004 r.
przeczytaj więcej »
Ser koryciński

Ser koryciński "swojski" - Podlasie

W 2012 r.  ser koryciński "swojski" został zarejestrowany jako Chronione Oznaczenie Geograficzne. Od 2005 r. jest wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW, a w 2004 r. został uhonorowany Perłą w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
przeczytaj więcej »
« pierwsza123ostatnia »