pieczywo i ciasta ostatnia modyf. 28 sierpnia 2012

W tej kategoriimamy kilka produktów już zarejestrowanych w UE i kilka bardzo już bliskich rejestracji, bo opublikowanych w Dzieniku Urzędowym Unii Europejskiej.

 

Andruty kaliskie - Wielkopolska

Andruty kaliskie - Wielkopolska

Andruty kaliskie zostały zarejestrowane jako ChOG w 2009 r. W 2005 r. zdobyły Perłę i zostały wpisamne na  Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW.  Wytwarzane są w Wielkopolsce.
przeczytaj więcej »
Chleb prądnicki - Małopolska

Chleb prądnicki - Małopolska

Wniosek o przyznanie ChOG został złożony przez Piekarnie B. A. Madej Sp. J. w 2008 r., a od 2005 r. chleb prądnicki wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW. Wytwarzany jest w Krakowie.
przeczytaj więcej »
Kołocz śląski/Kołacz śląski

Kołocz śląski/Kołacz śląski

Wniosek o przyznanie ChOG został złożony przez Konsorcjum Producentów "Kołocza śląskiego" w 2008 r.
przeczytaj więcej »
Obwarzanek krakowski - Małopolska

Obwarzanek krakowski - Małopolska

Wniosek o przyznanie ChOG został złożony przez Jurajską Izbę Gospodarczą w 2008 r.
przeczytaj więcej »
Pierekaczewnik

Pierekaczewnik

Pierekaczewnik został zarejestrowany jako GTS w 2009 r. przez Konsorcjum producentów "pierekaczewnika"  
przeczytaj więcej »
Rogal świętomarciński - Wielkopolska

Rogal świętomarciński - Wielkopolska

Rogal świętomarciński został zarejestrowany jako ChOG w 2008 r. Wniosek został złożony przez Grupę Producentów Środka Spożywczego "Rogal Świętomarciński"
przeczytaj więcej »
« pierwsza«12ostatnia »